At tage imod

Som tantramassage-behandler, oplever jeg jævnligt en hel del mennesker som har svært ved at tage imod - og hellere vil give ud. - At kunne give er rigtig smukt. Men lige så vigtigt og smukt er det, at kunne tage imod. - Ikke mindst for, at gode ting, oplevelser og dét livet måtte have i overflod til os, kan strømme ubesværet imod os.

Hvis vi har svært ved at tage imod, kan det have flere årsager. Herunder er ét af emnerne tillid. Tillid til, at vi er alt det gode værd. Tillid til at vi kan slippe vores egne lænker vi begrænser os selv med, og holder os fra at sprudle, udfolde os og lykkes. Men kan der ligge andre ting til grund for, at vi kan mangle tillid - tillid til at tage imod?

Hvad nu hvis du gentagne gange oplevede, at nogle vigtige personer i dit liv ville give dig noget, og så tager det tilbage igen.. Kan du så stole på, at det er trygt at tage imod og, at det der rækkes ud imod dig, nu også er tilgængeligt og ubetinget en "gave" til dig?

Eller hvad hvis du havde et behov og at dit behov blev dækket med en masse bebrejdelser og smertefulde udladninger, så du bagefter stod og følte dig skyldig over det du havde bedt om og taget imod... Måske kan det være, at du så hellere havde været foruden? 

En aften for noget tid siden, havde min kæreste og jeg en logistik-udfordring, da jeg havde brug for at låne hans bil. Han var træt og ville gerne hjem og sove, efter en lang dag. Han tilbød at jeg kunne beholde bilen om morgenen, så ville han stå på en bus og komme ind efter den. Jeg havde lidt udfordringer med mig selv, om jeg nu syntes jeg kunne tage imod tilbuddet - det var trods alt mig der havde brug for hans bil. Der er mange ting på bedding i mit liv i øjeblikket, så jeg valgte at tænke "hvor sødt af ham, at han synes jeg skal have den 'gave' og ikke ser det som en udfordring, at stå op og tage bussen. Jeg kan slappe af og blot gå i seng, når jeg kommer hjem.." Jeg lagde mig trygt til at sove. Jeg vågnede op om morgenen, og gik straks igang med opgaver der var presserende i mit firma. Da jeg tændte mobilen, lød den første sms:

"Godmorgen skat <3 Hvis du nu vågner og har et brændende ønske om, at køre bil, så sig lige til. <3." Denne sms gjorde mig forvirret og irriteret. - Jeg havde bestemt ikke noget brændende ønske om at køre i bil, bedst som jeg havde fordybet mig i en opgave i forventning om, at han havde styr på hans transport. Jeg havde derimod brug for, at kunne stole på, at han havde været oprigtig i det han dagen før havde tilbudt. - Og, at hvis han havde fortrudt og følte, at han havde lovet mere end han kunne stå ved, så sagde det direkte til mig og italesatte hvad han så istedet havde brug for, fremfor at sende en manipulerende besked (og blive sur bagefter da jeg sagde, at det havde jeg ikke), hvor han lagde hans behov over i mig. Det fik jeg så kommunikeret ud.:)

Under en tantramassage-behandling er en vigtig del af essensen, at kunne læne dig tilbage og have tillid til, at tage imod. At opleve en rejse i dig selv, hvor du får kontakt med din essens og dit indre, uden at skulle gøre noget. Uden at skulle gengælde berøringen. Blot nyde og følge din egen indre rejse. Mærke den du er.
Mange af os har svært ved blot at tage imod, og det ligger dybt i os at vi har svært ved blot at nyde uden, at skulle yde. Under en tantramassage-behandling har du muligheden for, at tillade dig selv at tage imod, uden at skulle bekymre dig om at du skal gengælde berøringen, omsorgen og stimulationen. Tantramassage giver dig desuden mulighed for at finde ind til dig selv, ved at trænge igennem begrænsende mentale/følelsesmæssige lag, som forhindrer dig i at mærke dig selv fuldt ud. At give slip på skyld og skam og give dig selv lov til at være. Det øger dit selvværd, din selvaccept og kan hjælpe dig til at give slip på følelsesmæssige blokeringer eller traumer, så du kan genfinde din indre ro. Tantramassage-behandling kan også hjælpe dig med, at mærke din egen seksualitet/sensualitet, med et åbent hjerte. Den hjælper dig med at være tilstede i nuet og øger din følelse af overskud i hverdagen. Massagen kan bruges til at afhjælpe manglende lyst. Den er dybt afspændende og afstressende og leder dig til at forbinde dig med den dybere del i dig selv - den del der er upåvirkelig af din krop og dit sind.